Ο Αριστείδης Καρεμφύλλης γράφει για τις "Άγριες θάλασσες"


Σε θάλασσες άγριες, με την Τέσυ Μπάιλα! 
Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα «Άγριες Θάλασσες» κι αμέσως αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για μια βαθιά ελληνική ιστορία. Ένα βιβλίο με τις σελίδες του βουτηγμένες στο μπλε του Αιγαίου και μια δόση νοσταλγίας μα και πόνου.

Ο Μιλτιάδης είναι το τελευταίο παιδί της οικογένειας του. Από νωρίς ορφανός και με ιδιαίτερη αγάπη για το καΐκι του πατέρα του, δεν αντέχει τις κακουχίες του τόπου από την Ιταλική κατοχή. Έτσι, αποφασίζει να πάει κόντρα στη αδράνεια, να εγκαταλείψει το νησί του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την απελευθέρωση του τόπου.

Ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Η Τέσυ Μπάιλα, χειρίστηκε αριστοτεχνικά την αφήγηση δίνοντας το στίγμα της εποχής και προετοιμάζοντας τον αναγνώστη για τις κορυφώσεις κατά το πέρασμα των σελίδων. Ο λόγος της είναι αρκετά προσεγμένος, με διακριτό το στοιχείο του ιδιωματικού λόγου, όπως άλλωστε επιβάλλει ο χρόνος κι ο τόπος που λαμβάνει χώρα η ιστορία.

Αποτελεί ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα. Ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να βρει στοιχεία των δικών του προσώπων σε αυτά των ηρώων. Γενικότερα, αποτελεί ανεπιφύλακτα μια ασφαλή επιλογή για τις ζεστές μέρες που έρχονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές από τον Δημήτρη Κώτσο

ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΑΝ ΠΟΛΙΝ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ